ЗОДИАКЪТ НА ВАВИЛОН – XI ГЛАВА

11. ЗНАМЕНИЯТА НА СЪЗВЕЗДИЯТА “ДЕВА”, “ВЕЗНИ” И “КОЗИРОГ”

Искам да знаеш, скъпи ми братко, че едва сега, когато Господ ми показваше скритата астрология на дявола, разбрах колко силен е Луцифер. Той така е организирал измамата си, щото до последно измамените да не знаят, че са измамени. Днес от всички тщеславни църкви лъха такова самодоволство и себеправедност, щото това напълно подсказва измамното им убеждение в собствената им непогрешимост. Членовете на такива църкви с погнуса биха отминали някое павилионче, където се предлага литература, свързана със зодии и астрология. Но я виж същите тези членове, когато трябва да следят движението на собствените си звезди? Я виж с каква наслада прелистват лъскавите западни списанийца, за да следят как се движат съзвездията на Халдея.
Ето това е страшното! Това е пагубното! Това е скритата измама, която никой не е разпознавал. Когато същите тези тщеславни са разгръщали библиите си и са прочитали неведнъж Божиите думи към халдейската принцеса Вавилон, те никога не са разбирали защо в изобличенията Си Отец е прибавял към тази блудница астролозите и звездобройците. Това вътрешно е успокоявало тщеславните сърца. “Ето, че не става дума за нас!” – са си казвали те, без да разбират, че така още повече са затъвали зад измамливото чело на блудницата. “Ето, че Отец има предвид света, като блудница, а не нас!” – са шептели дълбокомислено мнозина.
Но дали това е така? Дали Отец, Който се обръща към халдейската принцеса, е имал предвид явната астрология, а не скритата такава?
Виж сега думите на Отец, братко мой, защото са твърде показателни:
“Седи та мълчи, и влез в тъмнината халдейска дъщерьо, защото няма вече да те наричат господарка на царствата. Разгневих се на людете Си, оскверних наследството Си, и предадох ги в ръката ти; но ти не им показа милост, ти си сложила твърде тежкия си хомот върху стареца; и рекла си: До века ще бъда господарка; та не си взела това присърце, нито си помнила сетнината му. Сега, прочее, чуй това, ти сластолюбко, която седиш безгрижна, която казваш в сърцето си: Аз съм, и освен мене няма друга; няма да стоя вдовица, нито ще зная що е да се обезчадя. И двете тия неща ще дойдат върху тебе внезапно, в един ден, обезчадяване и вдовство; в пълна мярка ще те постигнат, въпреки многото ти чародейства и голямото изобилие на обаянията ти. Понеже си била дързостна в нечестието си, и си рекла: Никой не ме вижда – понеже мъдростта ти и знанието ти са те отвратили, и си рекла в сърцето си: Аз съм, и освен мене няма друга, затова ще дойде върху тебе зло, без да знаеш отгде се явява; и беда ще те нападне, без да можеш да я умилостивиш; ще дойде внезапно върху тебе и опустошение, без да ти е било известно. Приближи сега с обаянията си и с многото си чародейства, в които си се трудила от младостта си; може би ще се ползваш! Може би ще уплашиш неприятеля! Уморила си се в многото си съвещания. Нека приближат сега астролозите, звездобройците, и предвещателите по новолунията, и нека те избавят от това, което ще дойде върху тебе! Ето, те ще бъдат като плява; огън ще ги изгори; не ще могат да се избавят от силата на пламъка, понеже той не ще бъде въглен да се огрее някой, или огън, пред който да седне. Такива ще ти станат нещата, в които си се трудила; ония, които са търгували с тебе от младостта ти, ще се разбягат всеки по своя си път; не ще има кой да те избави…” (Исайя 47:5-15)
Как мислиш, братко мой? Коя е тази, която заявява:
“Аз съм, и освен мене няма друга…”
Не е ли тщеславната църква, която счита себе си за единствена и богоизбрана? Не е ли тази, която до полуда се е влюбила в движението на звездите, които счита за небесни, когато те са просто тръните и бодилите на едно Халдейско поле? Но ето затова Отец продължава, като й казва, че нито астролозите й, нито звездобройците й, нито който и да е, ще я избави от наказанието на Божия Гняв. Защото това наказание се реализира именно чрез измамното светене на тези три съзвездия, които Исус ми показа във видение. Съзвездията на “Девата”, “Везните” и “Козирога”.
Затова нека започна със съзвездието “Дева”. Когато Исус ми показа това съзвездие, аз напълно разбрах, че неговата роля е строго специфична и отговаря на напълно определено време. Времето, когато водените от Отца надигат пророческия възглас:
“Ето, Младоженецът иде! Ставайте да Го посрещнем!”
Какво всъщност видях?
Видях, че съзвездието “Дева” бяха лъжепророци на дявола, пратени към църквите, за да проповядват измамливо превъзнасяне и фалшива сигурност за грабването. Тези лъжепророци светеха измамно и много силно. Когато в тъмното небе на Халдея започна тяхното засеняване, то тогава от самото съзвездие към земята започнаха плавно да падат красиви сватбени рокли. Така девиците, които бяха по земята, като гледаха на сватбените рокли, а бяха забелязали, че са голи, а не облечени, започнаха да викат “Алелуя” и викът им се усилваше толкова повече, колкото самите рокли се приближаваха към земята. Ето, че накрая роклите бяха пред погледа на самите девици. И те, като ги хванаха, побързаха да ги облекат. Точно в този миг на видението Господ се приближи към мен и ми каза:
“Забеляза ли как лъжепророците от съзвездието “Дева” хвърлиха на земята сватбени рокли?”
“Да, Исусе! Това беше твърде впечатляващо! Защото накара девиците да побързат да ги облекат и да изпаднат в опиянение и възторг от вида на самите рокли…”
“Виж тогава как ще продължи видението. Защото то неизбежно ще следва своята развръзка. Понеже всички църкви искат да облекат роклите за сватбата с Младоженеца, но никоя от тях не се пита дали подобна рокля й отива или дали я заслужава. А тук на помощ на съзвездието “Дева” непременно ще се притече съзвездието “Везни”…”
Слушах дълбоките думи на моя Спасител, въпреки, че все още не ги разбирах напълно. Тогава в самото видение забелязах, че то се движеше дословно по самата притча на Господ. Защото очите ми забелязаха и други девици, които не гледаха към съзвездието с фалшиви пророци, нито пък пожелаха да вземат от роклите, хвърлени от тях. Не! Тези други девици, бяха коленичили и очите им бяха облени в сълзи. И тогава моят Господ се приближи до ридаещите девици и като протегна шепите Си започна да събира сълзите им. След това изсипа самите сълзи върху дрехите им, така че Христовите девици започнаха да светят в сватбените си дрехи с Небесна Светлина. Нещо повече – в ръцете им се появиха запалени светилници и те станаха, за да са готови да посрещнат Младоженеца. Това тяхно ставане накара другите девици, които бяха взели роклите си от съзвездието “Дева”, да отидат при тях и да им кажат:
“Дайте ни от вашето масло, защото нашите светилници угасват…” (Матея 25:8)
И тогава верните на Христос девици отговориха:
“Да не би да не стигне и за нас и за вас, по-добре идете при продавачите и си купете…” (Матея 25:9)
Думите на верните на Христос девици направиха така, че тщеславните девици наистина да отидат и да си купят масло. В този момент Исус отново насочи погледа ми към небето над Халдея, за да видя как лъжепророците от съзвездието “Везни” започнаха мощно да засеняват земята, тъй щото от тяхното засеняване към земята се насочиха везни. Тези везни бяха точно такива, с каквито търговците вършат бизнеса си. И когато везните вече бяха на земята, тогава край тях се намериха мнозина, които ръкомахаха и викаха:
“Купете си Божие Слово! Купете си масло! Купете си от помазанието на Святия Дух! Купете си висон! Купете си човешко одобрение! Купете си титли и постове! Купете си религиозно препоръчване! Купете си съвести! Купете си човешки души! Купете всичко, за което можете да предложите пари!”
Самата реклама беше в разгара си. А като прибавя това, че засеняването на “Везните” и “Девата” беше повече от тотално, то сам можеш да си представиш, братко мой, какво стана около сергиите на търговците. Стана това, че сребърниците полетяха към кесиите им, понеже неразумните девици вече бяха при тях и наддаваха в купуването. А тогава моят Господ с твърде сериозен Глас ми каза:
“Наблюдавай тези тука! Защото отдавна са били посочени на това беззаконие! Понеже никой не е радвал така сърцето на Луцифер, както онези, за които всичко чисто и всичко свято е с определена цена. Виж също така, че над самите търговци вече заблестява съзвездието на “Козирога”. Защото чрез лъжепророците от това съзвездие козелът Луцифер ще възнагради толкова по-богато търговците си, колкото повече Божията Святост е била продавана на везните им…”
И действително, че над самото място на мерзостта заблестя съзвездието на “Козирога”. И тогава от звездите на това съзвездие към търговците по земята започнаха да падат рогове от самия Луцифер. Това бяха рогове на земното изобилие. Те даваха на притежателя им хорска почит и светско одобрение. Нещо повече – възседнали самите рогове мнозина започнаха да се издигат толкова високо, че застанаха до самите звезди на “Козирога”. И тогава Исус ми каза:
“Сега разбираш ли писаното в Откровението? Сега разбираш ли по-добре думите на Ангела Господен, който заяви за Вавилон, като каза:
“…защото твоите търговци станаха големците на земята…” (Откровение 18:23)
Кой би станал големец на земята, ако не е спечелил одобрението на княза на света? И кой би го спечелил по-успешно, ако не онези, за които Господ Исус Христос и Святият Дух станаха стока за продан и лично облагодетелстване?
Но ето това са знаменията на “Девата”, “Везните” и “Козирога”.
“Девата” дойде, за да измами девиците!
“Везните” дойдоха, за да ги накарат да пропуснат грабването и отварянето на вратите при Пътя!
“Козирогът” дойде, за да извиси търговците на Вавилон като големците на земята!
А колкото до това как всичката тази заблуда се утвърди и задържа всред човеците, то виж и знаменията на последните три съзвездия. Съзвездията “Лъв”, “Стрелец” и “Скорпион”…”
След думите Си Господ докосна с ръката Си сърцето ми, понеже вълнението ми беше твърде силно, а пред очите ми се появиха последните три съзвездия от фалшиви пророци на Халдея.

Leave a Reply