ИМПЕРИЯТА ИЗТОК – ЕЛИТНАТА АРМИЯ НА АВАДОН – VIII ГЛАВА

8. УЧЕНИЕТО НА ДЪНОВ КАТО ДЪНО НА ДУХОВНАТА ДЕГРАДАЦИЯ

Колко от нас знаят, че човек с името си носи и съдбата си?
В това отношение името на Петър Дънов не е някакво съвпадение, а най-красноречиво доказателство за призванието му, посвещението му и духовната му роля. Някога Исус погледна на Симон и го нарече Петър, като обеща върху такава твърда Канара да построи Своята Църква и портите на ада да не й надделеят. В началото на XX век Авадон също погледна към своя служител и му обеща, че ще бъде камък, който ще свали мнозина на дъното, сиреч, в бездната. Така в тъмния ефир на духовния свят заблестя звездата на един теософ, който до такава степен изврати Божието Слово, щото с право се нарежда сред първенците по богопротивност. Ако днес излезете сред книжните сергии по площадите на градовете, то ще бъде изненада да не срещнете книги от този автор. Те просто са наводнили България. Във всички тях Дънов е представен като “Учителят”, като Беинса Дуно, и изобщо с всички псевдоними, под които Авадон му е заповядал да пише. Някога, малко преди да повярвам в Исус, аз за кратко бях уловен от духовния магнит Дънов. И може би наистина щях да падна на дъното, ако Бог не беше протегнал ръката Си, за да ме спаси. Аз не искам да цапам моите размишления с бисери от учението на този сатанист, но тук искам да изложа основното, което прави той. Преди всичко – неговата роля бе да възкреси от миналото онази сатанинска мъдрост, с която Аполон, като бог на слънцето, имаше милиони поклонници. Така Дънов наистина послужи на Аполон, (който е Авадон – не забравяйте това!) защото положи основите на учение, което нарече “паневритмия”. Практикуващите учението на Дънов се нарекоха Бяло братство, което е толкова черно, щото ваксата за обувки би била просто бисер пред него. Изобщо – в духовното пространство над България има истерия “Дънов”. А сега нека да ви попитам:
Как мислите? Дали Дънов е пионер в областта си? Това, че накара поклонниците си да се кланят на слънцето, случвало ли се е и преди?
Защото някои си мислят, че дяволът може да изненада Бог…
Твърдата Истина е, че Бог не може да бъде изненадан, защото Той заключва в Себе Си Началото и Края, а дяволът не може да излезе преди Началото и след Края. Ето затова и Дънов не е измислил нищо ново под слънцето.
“Паневритмия” – звучи загадъчно, но нека не ни вълнува опаковката, а самата стока на лукавия. Същата стока Бог показва на пророка Си Езекиил:
“И въведе ме във вътрешния двор на Господния дом; и, ето, във входа на Господния храм, между предхрамието и олтара, около двадесет и пет мъже, с гърбовете си към Господния храм, и с лицата си към изток, които се кланяха на слънцето към изток…” (Езекиил 8:16)
Как да си обясним с този стих онова, което направи Дънов?
Забележете местоположението на Авадоновите поклонници. Това е мястото между “предхрамието и олтара”.
Какво ни е нужно, преди да влезем в Истинския Храм на Бога, тоест, в Църквата?
Естествено – нужно ни е Словото на Бога, Евангелието на Исус.
Нужно е да повярваме в това Евангелие, за да влезем в Храма, защото Божият Храм е Свят и този Храм сме ние.
Но какво е направил Дънов?
Нищо повече от това, че е развратил с теософия Божието Слово, така щото да извика мнозина “преди Храма”, тоест, в предхрамието.
Какво правят там те?
Именно това, че обръщат гръб на Бога и се кланят към слънцето на изток, към княза на империята Изток, към Аполон.
Така разбираме, че учението на Дънов спира вярващите преди Храма и ги кара да се обърнат и кланят на Авадон. Такъв е източния вятър, който този сатанист предлага.
Но нека да продължа, за да видим каква е Божията реакция спрямо тези поклонници:
“Тогава ми рече: Видя ли, сине човешки? Малко ли е за Юдовия дом, гдето вършат мерзости, каквито тия вършат тука? Защото като напълниха земята с насилие, пак предизвикват гнева Ми; и ето, турят клончето до ноздрите си…” (Езекиил 8:17)
Виждате ли подчертаното?
То в пълна степен показва в какво е активна теософията, а именно:
Да туря клончето до ноздрите си!
Ноздрите са място, откъдето влиза и излиза духът на човека, както е писано, че:
“Господ Бог създаде човека от пръст из земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание…” (Битие 2:7)
Такива са ноздрите, но какво тогава е клончето? Не е ли това клонче част от дърво? И не е ли това дървото за познаване Доброто и Злото, което Ева видя като дърво желателно, за да дава знание? И когато вкуси плода, тя умря, защото знаеше тайни на битието. Разбирате ли сега как отново и отново Авадон се прицелва против човешкия дух със своята религиозно-окултна засеняваща сила?
Затова на всички дъновисти ще заявя не аз, но Сам Бог:
“Затова и Аз ще действам с ярост; окото Ми няма да пощади, нито ще покажа милост; и макар да извикат в ушите Ми с висок глас, няма да ги послушам…”  (Езекиил 8:18)
Още едно слово ще прибавя за предупреждение към “Бялото братство” нежели се покаят и обърнат от нечестието си:
“Ще изтребя и ония, които върху къщните покриви се кланят на небесното множество (сложете тук слънце, луна, зодии и която си звезда поискате – б.а.)…” (Софония 1:5)
Колкото до тези, които биха цитирали “Еклесиаст” в онзи стих, където се казва…
“Наистина светлината е сладка. И приятно е на очите да гледат слънцето…”  (Еклесиаст 11:7)
…то внимавайте коя Светлина гледате и на кое Слънце се уповавате.
Защото думите на Исус стоят заковани в Словото и никой не може да ги поклати. Те гласят:
“Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша…” (Матея 13:43)
Слушате ли, дъновисти?
Как бихте слушали, като нямате уши да ме чуете?!!
Защото има само едно Слънце и то е Исус!
И всеки, който върши делата си не в Името на Слънцето, а под Слънцето, живее в суета и гони вятър. Защото всички дела под Слънцето са суета, а най-голямата суета – да гониш източния вятър на бездната. Точно това предлага учението на камъка Дънов, който дърпа към дъното.
Тук ще спра изобличаването на неговото учение и ще премина към златната медалистка на бездната – Елена Блаватска.

Leave a Reply