ПОСЛЕДНИТЕ СТРАНИЦИ НА СВЯТИЯ ДУХ – I ГЛАВА

ЗА УМНОЖЕНОТО БЕЗЗАКОНИЕ НА СВЕТСКИЯ ЛЕГИОН И ЦЪРКОВНОТО БЕЗБОЖИЕ

Мили и верни приятели на служение Мория! Винаги благодаря на Господ Исус Христос за вашата любов и щедра подкрепа за Делото на Божия Пророчески Дух. В последните месеци облаците над този свят се сгъстиха твърде много, а едновременно с тях се увеличи и гонението върху тялото и душата ми. Платих и ще продължавам да плащам твърде скъпа цена за посланията, които написах, но се надявам никога да не изпадна в малодушие или отстъпление от мястото, на което ме е поставил Бог. Всички сме свидетели на ужасяващото безумие, което се случва на няколкостотин километра от границите на България. Безумие, заради което не само Русия и Украйна, но бих казал целият свят ще пострада от неминуемите катастрофални последици. И всички ние, които живеем в днешната реалност, ще изпитаме трусовете и несгодите от грешните и тотално сбъркани решения, взимани от национални лидери под давлението на брюкселската бюрокрация, пряко подчинена на интересите на САЩ.
В началото на месец май Господ даде на всички ни едно могъщо пророческо послание, свързано с духовете на Страха и Ужаса – Фобос и Деймос, като ни показа, че Фобос действа с демоничните си армии от Изток на Запад, а Деймос – от Запад на Изток. Целта на тези духове е да осъществят сатанинския Глобализъм, чрез който на земята да се възцари Новия световен ред. Съпротивата на отдавна разделените от религии и идеологии общества днес отеква със страшна сила. И светът все повече заприличва на онзи подивял нещастник от Гадаринската земя, в чийто дух се беше вселил цял легион от демони. Но ако древният безумец беше укротен и омиротворен от Спасителя, Който пропъди демоните му с божествен авторитет, власт и Сила, то днешният свят, станал Легион, ще претърпи с много гърчове и болезнена агония решението на тъмния си господар Сатана, който иска да го подари глобализиран на идещия скоро човек-Антихрист. И ако писаното в Библията не може да се наруши, но непременно ще се сбъдне, според както го е видял и пророкувал Бог чрез Пророците и Светиите Си, то тогава “горкото”, което ще се изсипе върху земните жители, ще бъде по-жестоко и от най-ужасните им кошмари и предчувствия. Западът ще погълне Изтока така категорично, както Изтокът поглъща Запада. И Ефрат ще претопи Тигър точно така, както Тигър днес претопява Ефрат. На шахматната дъска на дявола всички фигури ще бъдат сиви, ако и воюващите пропагандатори да отстояват позицията си, че са говорители на бели царе и царици.
Забелязвате ли всичко това, приятели? Настигат ли ви ветровете на пропагандата и отявленото чародейство, за да казвате “Амин”, когато белите фигури превъзмогват над черните? И ако вие сте заложили на фигури, които считате за бели, то някъде в друга част на света не залагат ли на фигурите на противника, като считат вашите за черни? Не издигат ли Името на Спасителя и двата враждуващи лагера, като считат, че Сам Господ движи фигурите им на шахматната дъска? А кой от враждуващите противници би се допитал до Святите Апостолски думи, които гласят:
“Защото, ако и да живеем в плът, по плът не воюваме. Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа…” (2 Коринтяни 10:3-5)
и още:
“Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите…” (Ефесяни 6:11-13)
Хайде тогава да погледнем и трезво да размислим върху думите в двата цитата от посланията на Апостол Павел. Божието Всеоръжие ли изпраща Западът на територията на Украйна или всякакви оръжия, които поразяват плът и кръв? Божието Всеоръжие ли използва руската армия, за да освободи териториите, населявани от руснаци, или танкове, артилерия и ракети? И ако два братски народа, вкопчили се в битка на живот и смърт, не се бият с Божието Всеоръжие срещу началствата и властите на дявола, а със земни оръжия помежду си, то тогава под чия воля и засеняване са попаднали на бойното поле? Къде е духовният авторитет на църквите им? Или къде са Божиите свещенослужители, които да заявят пред държавните им ръководства, че всяка война сее смърт и се води изключително на територията на дявола? Защото Сатана открай време е човекоубиец и върховната му мисия е да ръководи и управлява човекоубийци. А този пламнал пожар рискува да стане напълно неуправляем. Защото Западът, заявявайки, че уж е неутрален, отдавна е взел страна в най-тежкия и жесток конфликт на този век. От хуманни подбуди ли го направи? Ако бяха хуманни щяха да изпращат в Украйна дрехи, храни и лекарства, а не танкове, ракети и гранатомети. То е като да видиш как гори къщата на съседа ти и вместо да му дадеш кофа с вода, да му предложиш туба с бензин. Не рискуваш ли тогава огнените езици на пожара да стигнат и до твоята къща?
Ами Бог, Който гледа от Небето на всичкото безумие и умножено беззаконие, къде Го забравиха? Помислиха ли за Него войнолюбците и лукавите политици? Проумяха ли изобщо, че именно Той ограничи мисията на Разорителя, за да провери дали светът е станал по-смирен и покаян след жестоката двугодишна пандемия от Ковид 19?
Нека тогава отново да олицетворя този свят като безумец, в който беснеят два хиляди демона. Той се е втурнал по стръмнината на умноженото беззаконие и препуска надолу към огненото езеро. Но в един момент Господ простира мрежа, с която задържа падението му. А в мрежата е изпратеният могъщ Разорител, имащ мисията да накаже побъркания свят, та да се опомни и потърси Бога на Вечното Спасение. И ето, че светът за миг утихва, стреснат от пандемията. А някъде дълбоко в него, наред с воя на демоните, се дочуват гласове с призиви за Смирение и Покаяние.
“О, Господи! Не ме наказвай с тази пандемия! Не ме оставяй под вълните на този Разорител!” – плаче светът и отново моли:
“Имай Милост за мен, защото аз вече съм готов да се променя! Да живея с Твоите правила и да почитам всичките Ти заповеди! Да изхвърля всичките демонични съветници, които са ме правили да бъда безумен и беззаконен пред Лицето Ти! Отдръпни тази мрежа, с която Си ме уловил, и ми дай шанс, за да Ти покажа колко сериозно гледам и приемам предупреждението Ти!”
А Всемогъщият, знаещ предварително, че целият плач на света е добре отрепетирано лицемерие, го освобождава от мрежата на Разорителя и го оставя пак там – на стръмнината на умноженото беззаконие. А двата хиляди демона, сиреч, сатанинският Легион, отново избухват в силата си и въвличат света в лудостта си. А той отново започва да препуска надолу по стръмнината с многократно по-голяма скорост от древните свине, в които влязоха древните бесове…
Ето това, приятели мои, беше профуканият шанс на света, който лежи в лукавия! Шанс за Покаяние, което не се случи! Шанс за Смирение, погубен от гордостта и арогантността на нечестивите! И утре, когато този свят като един цял нечестив род застане пред Страшния Съд на Всемогъщия, за да бъде осъден и наказан, Вечният Съдия ще му припомни всички гнусни мерзости, свързани с отвратителното му падение. Аз се подвизавах двадесет и осем години в доброто войнстване на Вярата, за да изобличавам и поразявам тези мерзости. Не дадох сън на очите си и почивка на душата си докато Христовата Ревност ме изгаряше като Огън в костите ми, за да въртя и пронизвам с Меча на Божия Пророчески Дух началствата и властите на нечестието в небесните места.
Но колко послушаха Божия пророк? Колко му довериха сърцата си? Колко посветиха живота си за Делото му, което е Божие? Не останаха ли мнозина прехласнати и омагьосани от чародеянията на великата блудница, която е пленила с духове на беззаконие църквите оттатък океана? Къде са протестите на тези църкви, когато виждат как президентът на Щатите товари транспортни самолети със смъртоносни оръжия за Украйна? Нямаха ли поне един църковен авторитет, който да каже на самозабравилия се лидер в Белия дом, че Америка трябва да разнася по света боголюбие и човеколюбие, съчувствие и състрадание, милосърдие и великодушие, а не арогантност и насилие? И ако нацисткият режим в Киев реши да изстреля само една ракета от американската установка Himars на оживен пазар в Донецк, за да разкъса и убие десетки майки, баби и деца, то пред погледа на Вечния Съдия само войникът изстрелял ракетата ли ще е виновен? Няма ли стократно по-виновен да е този, който му я дава, като го насърчава да поразява и убива? Няма ли хилядократно по-виновен да е престъпният мозък в Пентагона, който е проектирал ракетата на чертеж, преди тя да бъде произведена и да се превърне в смъртоносно оръжие? Не е ли писано за нашия Бог, че изследва всяка смъртоносна касапница:
“Защото Оня, Който прави изследване за кръвопролития, помни уповаващите на Него, не забравя викането на кротките…” (Псалом 9:12)
Осъзнавате ли в какво време на престъпно църковно безбожие живеем днес? Църковно безбожие, което мълчаливо се съгласява с умноженото беззаконие на държавните властници, ако и същите да полагат клетва с ръка върху Библията. Църковно безбожие, потънало в лой и тлъстина, което като древния безумец от притчата на Исус си повтаря от амвоните:
“Душо, имаш много блага натрупани за много години; успокой се, яж, пий, весели се…” (Лука 12:19)
Ами нощес, когато демоните дойдат, за да изискат душата му, къде ще се яви то? На Сватбената Вечеря на Агнето ли или в дълбините на огнения пъкъл? Защо не прие и не осъзна, че краткото Божие благовремие след пандемията от Ковид 19 е последното преди затварянето на Вратата? Защо не разбра, нито проумя, че Святият Дух, изпратен от Бога на земята, е не само Утешител, но и Обвинител? И ако с ласката на Утешителя се живее прекрасно, то как се живее с присъдата на Обвинителя? Не са ли твърде страшни думите от Апостолското предупреждение:
“Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне…” (Галатяни 6:7)
и още:
“Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство….” (1 Коринтяни 6:9-10)
Мили приятели! Сърцето ми е преживявало много вълни на скръб и угнетение, на преляла мъка и дори убийствено отчаяние. И от всички тях ме е избавял Утешителят, Който знае как да изцели раните ми и да възстанови духа ми. Но точно сега, когато ви пиша това последно послание, скръбта в сърцето ми не е моята собствена, но е Божията Скръб, която човек трудно би могъл да удържи и понесе. Затова и началните ми редове към всички вас се разтеглиха до няколко страници, понеже искам всички вие да усетите Скръбта на това Любящо Небесно Сърце, което вижда как светът отива след дявола и му ръкопляска, че е поставил чрез лукавствата на слугите си такова убийствено разделение между братски народи. Този свят, който никога няма да отвори Библията на Притчи Соломонови, за да прочете кои неща са мерзост пред Божиите очи:
“Шест неща мрази Господ, даже седем са мерзост за душата Му: Надменни очи, лъжлив език, ръце, които проливат невинна кръв, сърце, което крои лоши замисли, нозе, които бърже тичат да вършат зло, неверен свидетел, който говори лъжа, и оня, който сее раздори между братя…” (Притчи 6:16-19)
Виждате ли седмата мерзост?
Оня, който сее раздори между братя!
Именно чрез тази мерзост днес светът потъмня и мракът се сгъсти до смола. Именно тази седма мерзост ще ускори и приближи Мига на Грабването, защото Бог няма да остави Своите чеда да изгорят в пожарите на полуделия дявол. Затова оттук нататък ще продължа със събитието, което Господ допусна да ми се случи, за да ми даде тежкото и съдбоносно видение за “Последните страници на Святия Дух”.

3 мнения за “ПОСЛЕДНИТЕ СТРАНИЦИ НА СВЯТИЯ ДУХ – I ГЛАВА

  1. vasil georgiev

    Е, няма как да е инак. Настана времето когато всеки си отива при този от когото е роден. Тези които търсят света на Бога! Много скоро Бог ще си ги вземе! А останалите, които обичат света на дявола, явно дошло е времето им когато ще бъдат запокитени в огненото езеро!

Leave a Reply