ЗА ИЗХОДНИЯ ПЪТ ОТ БОГА И БЕЗИЗХОДИЦАТА НА ДЯВОЛА

(ПРОРОЧЕСКО ВИДЕНИЕ ЗА СЪДБИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО СЛЕД СВЕТОВНАТА ПАНДЕМИЯ)

Мили приятели на служение Мория! Скъпата цена от влошено здраве, която платих и все още плащам за привилегията да дам Господната виделина на човеците, ми дава основание да си мисля, че мигът за преселението ни при Бога е наближил твърде много. Човек трябва да е духовно сляп и дори лишен от капчица разум, за да не проумее, че върху целия свят тегне тежка и страшна присъда. Ударени от световната коронавирусна пандемия, държавите предприеха всякакви мерки, за да спрат заразяването на гражданите си, но лидерите им така и не намериха пророчески глас, който да им каже докога ще продължава този мор. Мълнията на Божия Гняв излезе от Изток и се заби на Запад, а по пътя си подпали и всичките континенти – в по-голяма или по-малка степен.
Аз благодаря на Бог за Милостта Му, която не допусна пожарът от коронавируса в България да се разрасне и придобие смъртоносни размери. И нека светските управници да не събират евтини дивиденти, решили в сърцата си, че именно техните мерки са причината пандемията да ни пропусне. Нищо подобно! Причината е в живия Божий остатък, който послужи за умилостивение на Божия Гняв. Причината е, че в България има посветени души и просветени сърца, които Всевишният пази като зениците на очите Си. А колкото до същинският удар на Божията Мълния, то той се вижда съвсем ясно, както по броя на заразените, който започна да расте с още по-голяма скорост, така и по броя на жертвите. И въпреки, че много държави вече предприеха разхлабване на мерките и опити за възстановяване на икономиките и социалните връзки на гражданите си, пак това не дава повод за никакъв оптимизъм на този етап. Защото никой, освен Небесния Мъздовъздател, не може да даде отговор докога ще продължи пандемията, и дали след нея няма да дойде втора вълна, по-жестока и немилостива от първата.
Както виждате от заглавието, посланието ми е свързано с Изходния Път на Бога и безизходицата на дявола. Няма човек, който да не се съгласи, че тази коронавирусна пандемия е изпитание, нали така? Тя е изпитание за здравните системи на държавите, за медицинския им потенциал, за здравата ръка на органите, които прилагат необходимите ограничения, та дори и за морала, отговорността, търпението и солидарността на всеки отделен човек. А щом става дума за изпитание, то думите на Апостол Павел идват съвсем навременно:
„Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите…“ (1 Коринтяни 10:13)
И тук следва въпросът:
Видя ли цялото световно Християнство Изходният Път, даден от Верния Бог, та да удържи в пожара на пандемията, или реши да се довери на очакванията и прогнозите на света? Наказанията от Бога не са ли предназначени, за да доведат до Покаяние? Ако САЩ са държавата с най-голямо протестантско население, а само преди два дни президентът им си направи снимка, държейки Библията в ръцете си, то защо броят на заразените им вече достига два милиона, а умрелите надхвърлиха бройката от сто хиляди? Защо са на първо място в прицела на Божия Гняв? Ако Бразилия има изключително католическо население и над Рио де Жанейро се въздига най-голямата статуя на Христос Спасителя, то защо властите решиха нощем да я осветяват с мултимедийни прожектори, та човеците да виждат Божия Син с маска против коронавируса и с дрехи на медицински работник? Защо Бразилия се нареди на второ място по брой заразени с над 650 хиляди човека? Защо в православна Русия бройката на заразените мина 450 хиляди и скоро ще клони към половин милион? На коя от тези страни президентът прогласи пост и молитва, които да доведат цялото им население до Покаяние? А какво да кажа за пламналата Западна Европа и страни като Италия и Испания, Франция и Великобритания? Икономиките и просперитетът ли им бяха най-важните в този страшен момент от световната история? Как поне веднъж не осъзнаха, че има нещо гнило, невярно и криво в отношението им към Бога и Святото Му Слово? Как дори за миг не отпуснаха ръцете си, вкопчени в материализма и консумацията, та да проумеят, че са били пришпорвани от разрушителни духове и хилядолетни противници на Святото Небесно управление? Как не проумяха, че са просто шепа пулове в ръцете на хитър и лукав покерджия, който ще ги похарчи, докато играе „ва-банк“ до явлението на Антихриста?
Вярвайте ми, приятели, че сърцето ми е пренаскърбено от лошите новини, които идват от всяка точка на света. Те само потвърждават опасенията ми, че властниците на този свят имат неизцелими поражения в сърцата и душите си. И дори да пристигне не втора, но десета вълна от коронавируса, то тя няма да изцели сатанинския елит. Алчността и гордостта, властолюбието и арогантността, насилието и двуличието ще си останат вътре в него. За да го дърпат с чудовищна гравитация надолу, към престола на баща им, дявола. А заедно с проклетия елит ще останат проклети и обществата, които им вярват и ги превъзнасят. Защото ще им се сбъдне писаното в псалома:
„Народите затънаха в ямата, която сами направиха; в мрежата, която скриха, се улови ногата на сами тях. Господ е станал познат чрез правосъдието, което е извършил; нечестивият се впримчва в делото на своите си ръце. Нечестивите ще се върнат в преизподнята, всичките народи, които забравят Бога…“ (Псалми 9:15-17)
Знаете ли кое е другото име на „ямата“, за която се говори в горецитираните стихове?
Запомнете, че това е безизходицата!
Накъдето и да биха потеглили затъналите в ямата, ще видят стена от пръст… И ако биха решили да ровят в пръстта за някакво суетно избавление – ще напълнят ръцете си – било с червеи, било с къртици…
А сега си представете, че дори и за падналите в ямата Господ има Милост до последно. Той се снишава над ямата и от прободените Му ръце се спускат бели въжета към пленниците. И Гласът Му се извисява отгоре, като стига до всяка душа, заложила на пръстта и тлението:
„Съберете ръцете си в шепи и плачете за престъпленията и беззаконията, с които Ме наскърбявахте и разгневявахте като ваш Творец и Създател! И когато сълзи на Покаяние се търкулнат в шепите ви, а вие се отречете от тъмната воля на дявола, хванете белите въжета, които ви спускам. Защото тогава – през сълзите на сърцата ви – Светлината Ми ще ви освети, изкупи и спаси. За да ви изтегля далече по-горе от тази яма, в която сте затънали!“
Но точно тогава червеите започват да скърцат и къртиците да нашепват:
„Готови ли сте да изгубите приятелството си с нашия княз? Не ви ли подари той целия свят? Не ви ли направи като богове на земята? Не ви ли даде най-красивите спомени с най-незабравимите изживявания на най-прекрасните земни кътчета? Да го разгневите ли мислите? Да ви лиши от протекцията си ли искате? А готови ли сте за мъчителна мизерия, каквато на ум не ви е дохождала? Ами да се опозорят имената ви, титлите ви? А да изгубите привилегиите си, които не се дават на простосмъртни?“
Ето такова скърцане на червеи има днес в ямата!
Ето такова нашепване на къртици запълва тъмния ефир!
Ето с такива страхове са пълни главите на високопоставените!
И те в никакъв случай няма да заплачат в шепите си, та да подарят сълзи от Покаяние на Божия Син! Не! Те просто ще затънат още повече в ямата, ровещи пръст не встрани от себе си, но под себе си. Защото мисията на всеки един червей на служба при дявола, е именно тази:
Да доведе човешките сърца в поклон до тъмната мантия на лукавия!
И мисията на всяка къртица е тази:
Да държи човешките души в тотална слепота и помрачение!
Вие, приятели, сами преценете дали това, което прочитате, е вярно и истинно! Но искам да знаете, че в съдбите на човечеството ще дойде още по-радикален отговор от Бога. Защото когато светските царе и управници трябваше да мислят за сетнината на човешките души, които управляват, те мислеха само и единствено за възстановяване след икономически загуби и рестарт на съсипани бизнеси! Но Господ, на Когото служа, не е икономика и бизнес, а Вечна Светлина и Любов! И ако някой не иска да направи верния прочит от последните събития на света, та да размисли, че Божието наказание е Зов за Покаяние, то такъв жив е умрял и сърцето му се лута с червеи и къртици в тунелите на тлението и гнилотата.
Изходен Път от Бога или безизходица от дявола?
Следващите събития на света скоро ще се явят пред очите ни. Дано всички ги посрещнем, скрити с Христос в Бога и Отца! Амин и Амин!

12 мнения за “ЗА ИЗХОДНИЯ ПЪТ ОТ БОГА И БЕЗИЗХОДИЦАТА НА ДЯВОЛА

 1. Галина Бъчварова

  Амин и Амин!!! Вярно и Истинно послание ти, слуго Господен!❤️❤️❤️

  1. Камелия Пейчева

   Амин и Амин!Това е вярно и истинно.Това слово,както и всички книги от хълма Мория са написани под водителството на Святия Дух. Слава на Бога,че все още говори на пророка Си!Благодаря Му за Милостта Му и да ни съхрани в Святия си Дух!Амин!

 2. Tsvetanka Mircheva

  Амин и Амин! Благодаря ти братко,за истината ! Да така е никой не го е грижа ,че Бог допусна този корона вирус ,за да разберем ,че Всичко Е В Божиите Ръце! Да разберем ,че тези времена са последни ,и който иска да се ,качи на Ноевия кораб ,ще трябва да се освободи от всичко плътско ! Последно време за Покаяние! Да се върнем при нашия Господ и Спасител Исус Христос! Амин и Амин!

 3. Галина Бъчварова

  „А ти (Стефане) си Ми една от твърде бляскавите звезди и НЕИЗРАЗИМО БЛАЖЕНИ са всички, които последваха лъчите й!“
  Амин и Амин!!!

 4. Благодаря ти Господи че,чрез СЛУГАТА ти Стефан си промислил във времето на най умножението БЕЗЗАКОНИЕ за твоите ВЕРНИ ЛЮДЕ готови да те следват отвъд кръста с ВЕРНО,ИСКРЕНО и НЕРАЗДЕЛНО СЪРЦЕ.

Leave a Reply