ПРОРОЧЕСКО ПОСЛАНИЕ ЗА ГОРКОТО НА ГУБЕЩИТЕ!

„Горко на онези човеци, които имат какво да губят!“

Верни приятели на служение Мория! Сигурен съм, че всички вече сте усетили как човечеството на този свят влезе в едно ново време. Време, което за мнозина е дошло като гръм от ясно небе. Време, което дойде да обърка планове и сметки, и да обърне с главата надолу прогнози и очаквания.
Помните ли написаното от Апостол Яков, където той казва:
„Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!“ (Яков 3:5)
Точно така един съвсем малък вирус, невидим за човешките очи, успя да запали целия свят. И не просто да го запали, но да вдигне мира от рода на нечестивите. Знаете ли на какво се крепеше досега този мир? Той се крепеше на един договор между Сатана и човеците, които му продадоха душите си. Според една от клаузите на този договор князът на този свят се обещаваше да ги обогатява, да ги позлатява, да насочва към тях всичкия светски интерес и възхищение, така че те да се чувстват един вид специална раса в графата „богоизбрани“, при все, че господарят им не е Бог, но паднало духовно нищожество. И ето така тези „богоизбрани“ живееха в мир с „бога“ си, недосегаеми от никоя злина, крушение и провал. А сега изведнъж се появява вирус, който не подбира жертвите си според социалния им статус, но като валяк гази и мачка наред. Без да задава въпроси или да дава отговори. И онзи безгрижен свят на просперитета, щастието и безоблачните дни изведнъж стана свъсен, мрачен, коварен и безмилостен. Нека ви кажа, скъпоценни Божии хора, че за рода на нечестивите няма по-страшно наказание от това, което Господ Праведният Съдия им е отредил в следващите дни, месеци и години. Защото те изведнъж осиротяха и усетиха остро липсата на защита от баща си, дявола. А банковите им авоари започнаха да се топят като лед под лъчите на силно слънце. Те нито веднъж не бяха отваряли страниците на Вечната и Свята Библия, за да прочетат думите на Господ Исус Христос:
„Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти…“ (Матея 6:19-21)
Ще видят ли обаче молеца, ръждата и крадеца онези свръхбогати милионери и милиардери, които се оставиха да бъдат оковани с железни вериги от Мамон? Или тайничко ще се надяват, че светът отново ще се върне в спокойното русло на узаконените беззакония? Ами ако не се върне? Ако Гневът Господен реши да ги разори до просешка тояга? Ако коронавирусът ги уцели, та в кашлицата и задуха си да не могат дори едно изречение за Милост да изрекат към Бога? Няма ли от Своя страна Господ да ги попита в Свещения Си Гняв:
„Защо вие, роде на нечестивите, сериозно се уплашихте от един вирус, а нито веднъж не се уплашихте от съдбите на Бога Всемогъщии? Защо сега слагате антивирусни маски на лицата си, а нито веднъж не премахнахте лицемерните маски от сърцата си? Защо се готвите да хвърлите милиарди долари за ваксина против един вирус, а нито цент от богатствата си не превърнахте в съкровище на небесата? Не проумяхте ли, че бедните и скромните могат без вашите привилегии и придобивки, но вие не можете без тяхното робуване, от което се трупат авоарите ви? Защо всякога търсите врага и убиеца, вън от вас, а нито веднъж не забелязахте, че той отдавна си е направил престол в сърцата ви? Как тогава да спрете ръждата, която ви пояжда и ще свидетелства за вас в съдния ден? Или как да спрете крадеца, който незабележимо открадна душите ви и подкопа домовете ви? Обърнете се тогава към господаря си и го попитайте докога ще продължи заповяданото разорение и опустошение на света? Посочете му думите, с които той се опита да Ме изкуши на високата планина, и настоявайте да ви възвърне всичката слава и богатства, с които осребри поклоните ви? Няма ли чак тогава, когато е станало безвъзвратно късно, да усетите, че сте били хазартни пулове в неговата рулетка на погибелта? Няма ли едва тогава да проумеете, че има време и съдба за всеки грях и престъпление, за всяка хула и беззаконие, за всяка мерзост и лукавство? А има ли нещо по-жестоко за един син от това да разбере и проумее, че баща му го е заченал с лъжа и погубил с коварство?
Затова, тези са думите Ми, които изричам против рода на алчните, сребролюбивите и немилостивите!
Горко на вас, богаташи, насилници и войнолюбци, които имате какво да губите! Понеже, губейки онова, което ще изгубите, ще погубите и сърцата си в изгубеното! Защото греховете ви натегнаха като пясъка на морето, и пъкълът неумолимо ще ви привлича! И ако думите Ми не ви доведат до Покаяние, но останете непокаяни, арогантни и дързостни в Злото, то треперете от Божието Въздаяние! Защото свят, който подбужда Господ към Ревнивост, заслужава сетнината си!“
Тези са думите на Господното изобличение, които бликнаха в сърцето ми, когато Господ ме посети в отговор на молитвата ми. И нека думите на Пророк Исайя бъдат ясно напомняне на всеки, който прочита това кратко послание:
„А нечестивите са като развълнуваното море, защото не може да утихне, и водите му изхвърлят тиня и кал. Няма мир за нечестивите, казва моят Бог…“ (Исаия 57:20-21)
Умолявам ви, мили приятели! Смирете се под мощната Ръка на Бога и всячески се стремете да се изпълните с Божия Мир, който ще съхрани сърцата ви в това време на война! Мирът, който нечестивите имаха с баща си, дявола, вече е вдигнат, и върху двуострият Меч, излизащ от устата Господни, блести стихът на Божия Гняв:
„Злощастието ще затрие грешния; и ония, които мразят праведния, ще бъдат осъдени…“ (Псалми 34:21)
Амин и Амин!

7 мнения за “ПРОРОЧЕСКО ПОСЛАНИЕ ЗА ГОРКОТО НА ГУБЕЩИТЕ!

  1. Стойчо Стоев

    Авва, Татко Небесен… Благодаря Ти, че Ти ще Въздадеш… и Благодаря Ти, че не даваш отчет, ни за едно от Своите дела… Прекланям се пред Твоя Вечен и Ненарушим Суверенитет… Благословен да бъде за Вечността… Амин и Амин!!!

    1. Галина Бъчварова

      Амин и Амин!!! Блажени човеците, които се боят от Господа и са богати с Него!

  2. СТОЯНКА ИЛИЕВА

    ВЕЛИК И МОГЪЩ Е БОГ, КОЙ Е КАТО НЕГО? И КОЙ МОЖЕ ДА МУ ПОПРЕЧИ ДА ИЗВЪРШИ ВОЛЯТА СИ?

Leave a Reply