ЗА ДЪЛГОТО ВРЕМЕ НА БОЖИЯТА МИЛОСТ И КРАТКОТО ВРЕМЕ НА БОЖИЯ ГНЯВ

Мили мои приятели! Не очаквах, че предишното ми послание ще получи толкова голям отзвук в Интернет, но явно е факт, че заразата с коронавируса е най-злободневната тема в целия свят. Господ ме предупреди, че посланието за коронавируса ще отприщи против душата и сърцето ми всичката омраза и презрение от поклонниците на Сатана, но едновременно с това ме утеши, че е мой Щит и Утешител.
Пиша това второ послание, свързано с коронавируса, за да дам отговор на два изключително важни въпроса.
Първият въпрос:
Защо коронавирусът не заразява малките бебета, деца и подрастващи?
Вторият въпрос:
Защо коронавирусът заразява изключително хора на пределна възраст над 60 години?
Неслучайно Исус поиска от мен да се позова на книгата за „Белезите на Времето и знаменията на Времената“, защото там, както разбрахте, са посочени Времената на Божията изява. И ако в Малкото Време Бог се обхожда с пророците Си, то в Дългото Време Той простира Милостивата Си Десница към всички човеци. А ето и отговорите на въпросите, по-горе:
Коронавирусът не заразява малките бебета, деца и подрастващи, просто защото те са изключителен прицел на Божията Благост и Милост. Сам Исус ни казва в Евангелието:
„Оставете дечицата, и не ги възпирайте да дойдат при Мене, защото на такива е небесното царство…“ (Матей 19:14)
и още:
„Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство…“(Матей 18:3)

и още:
„Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките, защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата…“ (Матей 18:10)
Ето затова пред всички дечица тепърва би се явило Дългото Време, за което Апостол Петър ни пише в посланието си:
„Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние…“ (2 Петрово 3:9)
А сега нека да отговоря и на втория въпрос. Факт е, че до ден днешен поразените от коронавируса наистина са възрастни хора. Не просто възрастни, но стари… На какви мисли ви навежда този факт? Ако някой е изчерпал лимита на Божието дълготърпение и Милост, то не са ли се натрупали доста години, тоест, Дълго Време, в което той не е отговорил на Божието очакване? И ако наистина след Дългото Време идва Времето на Внезапността, то какво трябва да ни учудва? Ами именно затова човеци, профукали целия лимит от Дълго Време, са станали прицел на Божия Гняв! Ще се спомни ли някой от тях думите на Апостол Павел:
„Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога, Който ще въздаде на всеки според делата му: вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата…“ (Римляни 2:4-8)
Разбирате ли сега, приятели мои, че най-опасното нещо в живота ни е да прахосваме Божия лимит, който ни е отпуснат по Благост и Милост? А какво ли вече се е случило с огромния лимит, даден на целия свят, след като Всевишният Бог вече допуска такъв мор върху човечеството? Обичат ли сребролюбците Исус или много повече златните си авоари? Обичат ли войнолюбците Божия Син или много повече дрънкането на оръжие? Обичат ли политиците Исус или много повече властта и привилегиите си? Обичат ли идолопоклонниците Исус или много повече човешките си идоли от спорта, шоубизнеса и политиката?
Няма да продължавам с повече въпроси, защото се превръщат в риторични. Няма и да заклеймя онези, които силно ме мразят и проклинат името ми, защото днес усетих жестокият им вятър против душата и сърцето си. Единственото, което ще сторя, е да повторя думите на Давид в отговор на Ависей, Саруиния син, който поиска да отсече главата на хулителя Семей:
„Какво общо има между мене и вас, Саруини синове? Когато кълне, и когато Господ му е казал: Прокълни Давида, кой ще му рече: Защо правиш така?“ (2 Царе 16:10-12)
А Божият слуга прибави към тия думи и други, които гласят:
„Ето, син ми който е излязъл из чреслата ми, търси живота ми, а колко повече сега тоя вениаминец! Остави го нека кълне, защото Господ му е заповядал. Може би Господ ще погледне онеправданието ми, и Господ ще ми въздаде добро вместо неговото проклинане днес…“ (2 Царе 16:10-12)
А в края на това послание ще помоля Господ Исус Христос, моя Свят Небесен Бог:
„Господи мой, не зачитай греховете на хулителите ми, но Си спомни, че те все още са в Твоето Дълго Време! И дано в дните, месеците и годините, в които ги чакаш, да преживеят покаяние, обръщане и възвръщане към Тебе! Амин и Амин!“

2 мнения за “ЗА ДЪЛГОТО ВРЕМЕ НА БОЖИЯТА МИЛОСТ И КРАТКОТО ВРЕМЕ НА БОЖИЯ ГНЯВ

 1. Boris Naidenov

  Добре де, едно не ми е ясно…
  Защо хора с чиста съвест и вяра, ще правят молебени и служби, Бог да ги оттърве от тоя вирус?
  Какво ще им коства, да платят малката цена, на оставащото им физическо злострадание, но да отидат при Господ, далеч от лукавщината на тоя свят?
  Единственото, което ми хрумва е че нито вярата им, нито съвестта им, са толкова чисти и те просто искат да си продължат живота тук, в служба на лукавия и да няма нищо, което да им обезпокоява мира с Дявола.
  Толкова ли е трудно, да се откажеш от тоя гнусен цирк, наречен свят и да пожелаеш Божията реалност.
  Толкова ли станахме реални, че да треперим от гласа на поредния генерал, загрижен да спасява нацията с режими и изказвания, че да не забележим същият стар дяволски сценарии – оплетохме си платното – ритнахме кросното.
  Съвсем ясно е че тук се разиграва мерзост, от която нечистите се свиват в себе си и са готови, да направят всичко, което им се втълпява, за да спасят кожите си…

 2. Tsvetanka Mircheva

  На колене пред Всемогъщия Господ! Последно време за покаяние и обръщане към Господа! Той Е Спасителя! Който Има Светия Дух има и ваксината! Благодаря Ти Господи за пророка Стефан Главчев! Благодаря ти ,братко за откровенията който ни даваш от Нашия Господ Исус Христос! Благодаря,благодаря,благодаря ! Слава На Името Господне!

Leave a Reply