КНЯЗЪТ НА ВЪЗДУШНАТА ВЛАСТ – НАЧАЛО

КЪМ СЪРЦЕТО ТИ

Скъпи ми братко! Верни ми приятелю!
За сетен път в живота ми на вяра аз се убедих колко непредсказуем и неизследим е нашият Господ Исус Христос. За сетен път сърцето ми получи потвърждение, че човек може само да предполага, докато Бог винаги разполага. Казвам ти това, понеже книгата, която сега държиш в ръцете си, не е била предварително планирана, нито съм се молил за нея, нито на ум ми е дохождала. Истината е, че това е една книга, която е в отговор на ужасно сатанинско предизвикателство. Затова нека да ти разкажа как се роди тя.
Като човек, който с цялото си сърце обича Господ Исус Христос, аз искрено се радвам на всичките Божии дела по земята и искрено негодувам, когато очите ми видят шествия на демоничното нечестие. Нека не те смущава думата “шествие”, ако виждаш в нея смисъл на тържество. Защото днес е тържеството на нечестивите, цъфтежът на всичките сатанински плевели и краткотрайният им пир преди пълното им погубление.
За последните десет години Исус нееднократно ми показваше една страна, в която има гигантско струпване на демонични сили. Тази страна съвсем заслужено и с право ще носи оттук и до края на света библейското име, което й подобава, а именно:
“Великий Вавилон! Майка на блудниците и на гнусотиите по земята!”
С това никак не искам да огранича духовното влияние на Вавилон върху целия свят, но да наблегна, че най-силното му влияние върху народите ще идва от Съединените Американски Щати. Защо оттам ли?
Виж следващите аргументи в подкрепа на моето съждение:
Първо: Това е страната на всичкия възможен световен просперитет, изливан и лично ръководен от Мамон, който е ковчежникът на дявола! До самият край на света доларът ще остане властващата валута на света!
Второ: Това е страната на всичкото възможно световно чародейство, вдъхновявано и лично ръководено от духа на Езавел! До самия край на света американската теология ще има претенциите да бъде всеведуща и всезнаеща Свещеното Писание!
Трето: Това е страната на най-големите войнолюбци, разполагащи с колосален военен потенциал от бомби и ракети, от самолети и танкове, от подводници и самолетоносачи! И самите войнолюбци, ръководени лично от духа на Корей, отдавна са станали Капитолийски вълци, които дори не си правят труда да се крият в овчи кожи, понеже много нации и правителства треперят от силата им. Такива до самия край ще искат да водят и ще водят мръсните си войни по всяка точка на земното кълбо.
Четвърто: За последните петдесет години САЩ стана световен жандарм, цензор и съдник върху всички нации, всички религии, всички езици и всички култури! И до самия край тя ще иска и ще налага модела на своята демокрация, която все повече се утвърждава като “демонокрация”. А в тези дни Америка простря гнусните пипала на своето войнолюбие и към земята и народа на България!
Няма да скрия от теб, че при визитата на Кондолиза Райс в България аз плаках пред Бог и Го молех да осуети сатанинското дело, което българското продажно правителство щеше да легитимира като държавен акт. Но било че се молех на Исус, гнусотията се състоя. Мазни и ухилени политици ръкопляскаха на подписания договор за разполагане на американски бази в България, а след това стиснаха ръцете на американския държавен секретар с такава радост, сякаш, че това бяха Господните прободени ръце, даряващи мир и Благодат, а не ръцете на една хладно пресметлива, твърде амбициозна и безкрайно лукава в последователността си пионка на дявола.
Има мигове, когато Господ не може да бъде разбран. Има мигове, когато молитвите ни рикошират в божествено намерение, различно от нашето човешко намерение, в допуснати съдби, които ние всячески искаме да отхвърлим. И тогава ни е нужно смирение. Толкова голямо и толкова дълбоко смирение, щото да признаем пред нашия Спасител, че Неговото Слово стои по-високо от нашите желания, и Неговите пророчески думи няма да бъдат отместени от никакви молитви и от никакво духовно усилие на Божиите чеда. Ето такъв миг беше и допуснатата сатанинска гнусотия, станала държавен акт на една нация, чиито водещи политици са готови да я продадат навсякъде и за всичко. Те просто пуснаха насилника в дома ни и му дадоха да разполага с двора, за да може оттам евентуално да опожари и опропасти съседите. А когато съседите се вдигнат на защита срещу насилника, те непременно ще забележат от кой дом той е излязъл, за да им стори злото. И ако тогава (не дай Боже) съседите започнат война срещу насилника, те ще припознаят и собствената ни държава като насилник.
Представяш ли си това, братко мой! Мирен и кротък народец от няколко милиона души, свикнал да търпи всички несгоди на гърба си, в един момент ще бъде покрит с черен воал на сатанински насилник. Към земята му ще бъдат изпратени войнствени фанатици, готови на всякакво отмъщение, понеже от територията му ще излязат американски самолети, натоварени с бомби, които ще се взривят върху следващата стратегическа цел на президента Джордж Буш.
Има една истинска пословица, която гласи:
“Приятелите на моите врагове, са и мои врагове, а враговете на моите врагове са мои приятели!”
Разбираш ли сега каква е цялата сатанинска гнусотия и ужасяващо зло, което се случи в България?
То е такова, щото нашият държавен и политически елит поиска да има приятелство на военна основа с най-големият световен агресор и насилник – Съединените Американски Щати. Да стане част от бъдещите военни доктрини на президенти-войнолюбци, които са решили да превъзпитават света с дрънкане на оръжие и свистене на ракети, а не с Христовата Любов и Божието дълготърпение.
Защо тогава тази американска нация се нарича християнска, след като покорява народите не с Евангелието на Исус, а с доктрините на Пентагона? Защо вместо благовестители с библии в ръцете си, тя праща в страните на друговерците рейнджъри с автомати и танкове? Защо не поиска да раздели благоденствието и просперитета си с гладуващите и боледуващите племена в Африка, а търси да прегази онези географски ширини, в които мирише на петрол? Защо, когато терористи й ударят едната буза, тя не обърне и другата, ами направо е амбицирана да счупи милиони зъби и да избоде безброй очи? Защо всеки американски президент полага клетва за вярност пред Библията, когато е готов още на следващия ден да похули всичкото Свято Божие Слово и да хвърли страшен и грозен укор върху благовестието? Защо, като помислиш, един Любящ Отец на небесата, Чието Име е Йеова, може двадесет века да търпи и да чака човеците от всички народи да дойдат на покаяние и да познаят Спасението на Исус, а един президент от Белия дом във Вашингтон не може да се стърпи дори четири години без да води войни? Защо един Бог на небесата може да дава слънце и дъжд, реколта и чадородие на всичките народи, без да взима на предвид нито верската им принадлежност, нито това дали са грешни или праведни, а един разпасан каубой от Тексас, седнал в коженото си кресло, е готов с лека ръка да подписва смъртни присъди, нападения и войни?
Аз не мога да стоя безразличен при толкова парещи и страшни въпроси! И ето тук, братко мой, се яви предизвикателството на тази книга! Аз за първи път видях Сатана от духовния свят, като княз на въздушната власт, който днес действа в синовете на непокорството. Аз видях черните му крила, които се надигаха над целия свят, а под тях видях строени стотици милиони демони, готови да покорят света на волята му и на засеняването му. И тогава си помислих:
“О, Господи мой! Колко ли могъщ и Свят трябва да е бил кристалният поднос на Божията Отеческа Правда, та от него да излязат ония лъчи, които изпепелиха крилата на Сатана във виденията за “Веригата и присъдата”? И не затова ли днес дяволът е толкова яростен и погубителен, понеже знае, че му остава малко време? Но как да разбирам това видение, което ми даваш, Господи? Как да разбирам тези страшни крила на дявола и строените под него демонични пълчища? Как да проумея страшния факт, че една цяла българска нация стои като омаяна и в несвяст, докато беззаконието на дявола тържествува в продажните й политици?”
В отговор на въпросите ми, Господ Исус ми проговори, казвайки:
“Ти все още явно не си разбрал кои са най-силните атаки на въздушната власт на дявола. Но ето – днес е тяхното време да бъдат изобличени, осветени и поразени. Затова сега Ме послушай и просто си включи телевизора, за да видиш как медиите отразяват договора за американските бази в България…”
Братко мой! Ако ти кажа, че не гледам телевизия, ще се окажа лъжец и истината няма да свидетелства на устните ми. Гледам, разбира се! Но ако ти кажа, че за първи път в живота си пуснах телевизора по изричната заповед на моя Господ, то това ще бъде съвършено вярно. Ето защо аз наистина пуснах телевизора си и то на държавния информационен “Канал 1”. А след това – дочакал часа за новините – започнах да гледам и да слушам. О, недоумение! О, ужас! Една приветлива говорителка отразяваше подписването на договора за американските бази по неприемлив за сърцето ми начин. Тя говореше с такава безобидност, с такъв апломб, с такъв възторг и с такова удовлетворение за подписването на договора, щото сякаш не ставаше дума за политическо съгласие с войнолюбци и убийци, а по-скоро – за изпълнението на въжделенията и надеждите на няколко поколения българи. Не издържах на този канал и превключих на “bTV”. Но и там – същият възторг и същото удовлетворение, че дори и по-големи. Отидох и на телевизия “Европа”, а след това и на “Нова телевизия”. Навсякъде – един и същ коментар, едно и също задоволство, една и съща трактовка. Тези телевизии все едно, че бяха си преписали новините една от друга. Сякаш не съществуваше друга гледна точка, друг подход, друг коментар или друго тълкуване на новината. И понеже самото подписване на договора беше придружено с протестен митинг на граждани с будна съвест, то и самият им митинг беше интерпретиран в новините като сбирщина на лумпени и провокатори.
Какво беше това, което гледах? Телевизионни канали ли? Новини ли? Вярно отразяване на събитията ли?
Не, не и пак не! Това беше мощно излъчване на дух! Това беше въздушната власт на дявола и нейната най-голяма сила днес – силата на медиите! И когато отпосле се замислих, че всяка вечер няколко милиона българи си пускат телевизорите, а и няколко милиарда чуждоземци вършат същото, аз изтръпнах. Изтръпнах така, сякаш че току що бях станал откривател на нов смъртоносен вирус, който убива много по-успешно отколкото всичките познати вируси, взети накуп.
Моля те да се замислиш над това, братко мой! Моля те просто да отвориш прозореца на дома си и да погледнеш нагоре към небето!
Какво ще усетиш?
Несъмнено – въздушна власт, ефир, който е невидим за очите ти. По-прозрачен от въздуха, който дишаш. По-неуловим от прашинките, които вятърът поднася. Но там, в областта на невидимото, гъмжи от демони, гъмжи от послания, гъмжи от медии. И всяка медия, разположена в своя си диапазон от еди колко си килохерца или мегахерца, чака да я пуснеш в живота си. Чака да отвориш очите си и ушите си за нея. И най-вече – чака да плени сърцето ти. Трябва ли тогава да ти казвам, че както при всичко добро или зло в живота ни, и тук става въпрос за избор? Понеже медията няма сама да включи щепсела на твоя телевизор в контакта. Ти ще направиш това със собствените си ръце, воден от собственото си желание. А след това – хванат във вихъра на самата медия – ще понесеш всичките последствия от нейните послания в сърцето си.
Аз нямаше да разбера колко дълбока, сериозна и страшна е темата за въздушната власт на дявола, ако Господ не беше започнал да говори на сърцето ми с Дух на съвършено посвещение. Ето какви думи ми каза Той, преди да ме посвети във всичките видения на тази книга:
“Стефане! Виждам, че сърцето ти е пренаскърбено от събитията, които се случиха в България. Защото наистина е голямо зло един мирен народ да отстъпва част от територията си на насилник, който и в този час воюва и убива. Но сега ти казвам, че в Сърцето на Отца Ми има повече скръб от твоята.
Как мислиш тогава? Замислят ли се Божиите чеда колко силна е станала властта на медиите? Замислят ли се изобщо човеците, че стават роби и изпълнители на самите медии? Впрочем, кажи Ми:
Във времето, когато Аз живях на земята, имаше ли медии?”
“Не, Исусе! По Твоето време медии нямаше! Нямаше вестници, нямаше радио, нямаше телевизия! Евангелието ни показва, че тогава хорската мълва и директно общуване превръщаше събитията в “слух”, според както е писано:
“И слух се разнесе за Него по всичките околни места…” (Лука 4:37)
“Точно така е! По Моето време мярката за информация се наричаше “слух”. А това беше така, понеже случката се разнасяше от уста на уста до ухо на ухо, докато наистина се превърне в “слух”. Как мислиш тогава? Не е ли бил дяволът ограничен именно поради липсата на онези технологии, с които да скъсява времето за посланието, което иска да внуши на човеците?”
“Да, Исусе! Твърде много усилия са коствали тогава разпространението на каквато и да било новина или информация на далечно място. Но Твоят Свят Дух още тогава е дал на евангелистите и Апостолите най-съвършеният способ за разпространението на информацията, а именно – писаното слово…”
Господ се усмихна на последните ми думи и продължи да ми говори, като казваше:
“Нека отново се върнем на днешната реалност, такава, каквато е. И ти, като знаеш, че днес медиите са десетки хиляди, помисли и Ми кажи:
Не решава ли Сатана с тези медии един съществен проблем на своята същност, а именно – че е ограничен, а не е вездесъщ?”
“О, Господи! Като си помисля, че милиони човеци лягат и стават с медиите на дявола, то излиза, че ако и да е ограничен като личност, дяволът е способен да стигне с медиите си навсякъде. Тъй щото медиите го правят изкуствено вездесъщ…”
“Което и подсказва следващия Ми въпрос към теб:
Каква е днес най-голямата сила на въздушната власт на дявола и кои са днес синовете на непокорството, за които ви писа Павел в “Посланието към Ефесяните”?”
Без всякакво съмнение или бавене, аз отворих устните си, като казах на Исус:
“Господи мой! Явно е, че най-голямата сила от въздушната власт на дявола днес са медиите. Те са ефирът, с който Сатана контролира и манипулира умовете и сърцата на синовете на непокорството. А тези непокорни човеци, оставяйки се да бъдат съблазнявани и тровени със сатанински послания, сами стават проводници на умноженото беззаконие…”
“Именно умножено беззаконие, слуго Мой! Умножено не десет или стократно, но хилядократно! Защото вие днес живеете във времето, когато чрез медиите Сатана развращава вървежа на целия свят според собствената си воля. Медиите са прожекторите за всичките му тъмни послания. Медиите са вихри от въздушната власт, които отразяват всеки повей на крилата му, всяка дума на устата му, всяко движение на ръката му.
Ето заради това в България нямаше единен отпор срещу американската арогантност и войнолюбие. Защото медиите са формирали общественото съзнание с нужната за дявола нагласа, с нужното фалшиво спокойствие, с нужната измама, която да приспи съвестите на мнозина. Защото и самата дума “медия” ще рече “посредник”. А когато това е посредникът между дявола и човеците, то той ще бъде твърде страшен и лукав в активността си.
Ето, Аз сега ще ти покажа изотгоре въздушната власт на Сатана. И ти ясно ще видиш и запишеш на книга най-силните медийни вихри, с които дяволът управлява света, който му е предаден до време от Отца Ми.
А на всички Мои днес не просто казвам, но заповядвам:
Последвайте Ме във виденията, които ще дам на пророка Си. Защото с тях ще ви освободя от въздушната власт на Сатана и от всичките погубителни вихри на демоничните медии!
Аз, Господ и Бог Исус Христос, все още говоря и не млъквам!”

Leave a Reply