СЪБЛАЗЪНТА НА НЕЧЕСТИВИТЕ – I ГЛАВА

1. НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ДЯВОЛСКИТЕ ЗВЕЗДИ

Скъпи мой братко! Верни ми приятелю!
Преди да навляза в разтърсващите видения, дадени ми от моя Господ, аз искам да проумееш, че Любовта на Исус към нас е неизразимо по-голяма и по-дълбока, отколкото бихме могли да си помислим и представим. С тази Пламенна и Свята Любов Господ съкруши и развенча дявола като смазано нищожество, което не е достойно да се докосне дори до крайчеца на мантията Му или до подметките на сандалите Му. Казвам ти това, за да държиш здраво Христовия триумф в сърцето си и никак да не отстъпиш от духовните позиции, на които Господ ни е поставил като победители.
Истината е, че всички ние, които сме повярвали на пророческото благовестие, вече сме станали звезди на Господ, Негови светила, които светят всред опакото и извратено поколение, като изявяват Словото на Живота. Апостол Петър е казал на всички ни:
“И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви…” (2 Петрово 1:19)
А Сам Господ Исус е засвидетелствал думите на Апостола Си, като е казал в “Откровението”:
“И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, (и той “Ще ги управлява с желязна тояга; те ще се строшат като грънчарски съдове”) както и Аз получих от Отца Си. И ще му дам зорницата. Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите…” (Откровение 2:26-29)
Силно се надявам мнозина да имат уши и да слушат какво говори Пророческият Дух на Исус на Неговата Църква. Защото всички ние днес сме пред прага на последния духовен сблъсък, от който ще зависят съдбите ни за вечността. Това ще бъде сблъсък на Святост против съблазън, на Истина против лукавство, на Зорниците на Господ против тъмните звезди на нечестивите.
Аз ще те помоля да си спомниш кога ушите ти са чували думата “звезда” и с какво хората край теб са свързвали тази дума. И тогава ти непременно ще забележиш, че с думата “звезда“ светските човеци са кръщавали нечестивите съблазнители на Сатана. Без значение дали става дума за някоя рок-звезда, поп-звезда, фолк-звезда, кинозвезда, мега-звезда, телевизионна звезда, порно-звезда, хайлайф звезда, спортна звезда, политическа звезда. Светът просто е пълен със звезди. И тия звезди светят с измамния си блясък върху съзнанието и сетивата на всичките човеци.
Но кой е оня, който ги прави да хвърлят съблазнителен “звезден прах” върху обществата и народите? Кой е оня, който покрива имената и образите им с интерес, граничещ до фанатизъм и истерия? Кой е оня, който денонощно върти образите им, примера им, клиповете им или филмите им по всичките медии на света? Кой е оня, който пълни светските списания с биографиите им, с богатствата им, с хобитата им, с постиженията им, със зодиите им, с изповедите им?
Истината, братко мой, е тази, че светските звезди са съблазняващото поколение на Сатана. Дяволът инвестира в съдбите им всичкото си благоволение, защото след това събира лихви от съблазнени и помрачени човешки души. Така целта непременно оправдава средствата. Всъщност – за да разбереш колко лукав е дяволът, аз ще предложа на вниманието ти една покъртителна история, която се е случила в Америка…
Ето самата история. Комиксите са много популярни за американците. Това са списания с нарисувани истории, най-често фантастични, криминални или приключенски. Един такъв комикс набира сила в Америка през тридесетте години на миналия век. Така в град Кливлънд, щата Охайо, канадският художник Джо Шустър и американският писател Джери Сийгъл създават комикса за Супермен. Това е рисуваната история за мъж на име Кларк Кент, който дошъл от далечна планета на име Криптон. Самият мъж притежава невероятна физическа сила и поради способностите си е наречен Супермен. А самата дума “супермен” може да се преведе като “свръхчовек”. Комиксът придобива толкова голяма популярност сред американците, че в Холивуд решават да го филмират и да го превърнат в тотален хит. Така, наред с рисуваните анимации, се появява и филмовата поредица за “Супермен”, която покорява сърцата на цяло едно поколение от млади хора. Артистът, изиграл успешно ролята на Супермен в четири поредни филма, бил Кристофър Рийв, (който преди две години почина от инфаркт). Красив и добре сложен, с излъчване, отговарящо напълно за ролята му, този актьор съвсем скоро се превръща в идол, в кинозвезда, която започват да идолизират милиони американци. Той се появява в телевизионните им реклами, в списанията и билбордовете им, по фланелките им, дори и в детските играчки.
Аз не зная какъв е бил личният живот на актьорът Рийв, но е факт, че през месец май, 1995 година при едно конно състезание в град Кълпърър, щата Вирджиния, той пада фатално от коня си, като си счупва няколко вратни прешлена и така остава напълно парализиран до края на живота си. За себе си зная, че Бог е, Който е допуснал злощастието в живота на този актьор, за да стресне и отрезви американската нация, която се има за изключително християнска. Защото няма нищо християнско в това да отвориш сърцето си за манията “Супермен” и да се наслаждаваш да четеш комикси или да гледаш филми, които загърбват Господ Исус Христос, Неговата Свята саможертва, Неговото Слово, Неговия Пример и Неговия Свят Дух. Защото има само Един Човек на земята, Който е дошъл като Звезда от Небето на Бог Отец, и като е възкръснал, се е върнал отново при Него. Но за мръсен и проклет противник на Бога, какъвто е дяволът, една такава съблазън, наречена “Супермен” върши много работа. Без значение, че историята за Кларк Кент е фантастична измислица, на човеците им харесва да забравят за Божия Син Исус и да се възхищават на Супермен. Без значение, че Спасителят Христос две хиляди години спасява с Кръвта Си и изцелява с Раните Си, на човеците много повече им харесва един супермен който лети над небостъргачите на Ню Йорк и затрогва влюбени в него госпожици. Без значение, че Божият Син се натовари със скърбите ни, и прие върху Себе Си греховете ни, на едно самодоволно и проспериращо общество много повече му харесва свръхчовек, който повдига влакове, приземява с ръцете си самолети, и се разправя с престъпни банди.
Ето това е дяволска съблазън, братко мой! Съблазън, режисирана от сатанинското лукавство и приведена в изпълнение от мастити холивудски филмови шефове, захапали неизменните пури в устата си. Затова никак не е чудно, че съблазънта всякога си идва с наказание от Бога. И оня актьор, който на филмовата лента лети сред облаците с пелерината си, вдига гигантски тежести и върши чудеса, завършва като човек с парализирано тяло, който цели десет години трябва да пие течности от тръбичка, да диша със специална апаратура и с усилие да натиска бутоните на инвалидната си количка. Лично за себе си мисля, че актьорът Кристофър Рийв не е за оплакване, понеже той приживе е получил наказанието си от Бог и душата му непременно се е смирила поради наложеното злострадание. Но какво да кажа за всички останали американски “звезди”, които евтино продават сърцата си на дявола, та имената им да бъдат изписани върху петолъчки по Холивудската алея на славата?
Знаят ли те, че петолъчката е сатанински символ, с който утвърдените от дявола окултисти призовават присъствието му? Знаят ли те, че блясъкът, благоденствието и безметежното им съществуване скоро ще се сменят с ужаса на една огнена вечност, в която страданието им няма да има край?
Истината е, че сърцата на тези човеци са заслепени от лукавството на Сатана и те безропотно са приели да бъдат негови инструменти на съблазънта. И за да се чувстват щастливи от избора си, дяволът е заповядал светът да ги нарича звезди. Не рафинирани съблазнители или закоравени сатанисти, не духовни блудници или продажни души, но… “звезди”. Защо “звезди”? Именно защото когато човеците приемат да ги наричат “звезди”, те своеволно правят изповед, че са много по-долу от тях. Затова аз те моля, скъпи ми братко, никога да не наричаш сатанинските съблазнители “звезди”. Защото те не са над нас, но са под нас. И за тях в пълна степен важат думите на Исус, изречени против фарисеите:
“Вие сте от тия, които са долу; Аз съм от ония, които са горе. Вие сте от този свят; а Аз не съм от този свят. По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си; защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете…” (Йоан 8:23-24)
А сега нека да помислим, че на България й предстои да влезе в Европейския съюз. Какво произтича от това? Именно факта, че българите вече престават да бъдат капсулирани в общата си бедност и много скоро ще се появи една още по-страшна пропаст между бедни и богати, отколкото тази, която сме наблюдавали в годините на прехода. Бедните ще станат още по-бедни, а богатите ще станат още по-богати. На бедните ще им бъде внушено, че сами са виновни за състоянието си. Било – понеже не са достатъчно образовани, било, че не искат да бъдат инициативни, било – понеже нямат нужните качества, за да пробият в живота. Било – понеже нямат късмет и никак не може да им провърви. А колкото до богатите – погледите на всички медии ще бъдат приковани към тях. Те ще бъдат примерът, прицелът, моделът и изворът за вдъхновение и възхищение на човеците. А в тази страшна съблазън само малцина ще си спомнят думите, които Сатана изрече на Христос, когато Го изкушаваше:
“На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща), и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое…” (Лука 4:6-7)
Точно тогава с пълна сила ще се отприщи измамният блясък на сатанинските звезди. Те всячески ще съблазняват човеците, като ги призовават и мамят да търсят просперитета и лесния живот, за да го намерят така, както са го намерили те. Паричните игри и лотарии, бинго-залите и тотализаторите ще се задръстят от кандидати за бързо забогатяване, понеже никой от светските бедняци не ще иска да претърпи и преживее настъпващия ад на мизерията, когато има за пример човеци, на които им е провървяло…
Как обаче им е провървяло? Възможно ли е богатите да са спечелили милионите си честно и почтено, като са избягали от тъмните зеници на Сатана? Възможно ли е тяхното благоденствие да е просто един щастлив прочит на приказката за Пепеляшка, която имала късмета да срещне добрата фея? Истината е, че от шест хиляди години в ролята на добрата фея всеки път влиза злия рогат дявол, преправен на светъл ангел.
А колкото до това – как лукавството му се оказва стопроцентово успешно върху човеците, нека в следващата глава Господ ни разкрие тайните, замълчани от векове. Тайните за раждането на лукавството и съблазънта. Тайните за хазартното сърце на Луцифер, което е причината човеците да обясняват тайната му власт с думи като “късмет”, “провървяло му” и други подобни.
Последвай ме, братко мой! Защото ако досега си бил сляп, за да видиш лукавия, то наистина е време очите ти да прогледнат! Амин и Амин!

Leave a Reply